Overzicht

FI TFN 500x320De Canarische Eilanden worden bediend door meerdere luchthavens, maar de internationale luchthaven van Tenerife Noord (IATA Code: TFN) is een van de meest populaire in het gebied van passagiersvervoer. De luchthaven is ook bekend als de luchthaven Los Rodeos, gelegen op Tenerife op de Canarische Eilanden, de grootste van de zeven eilanden. De luchthaven is een van de twee internationale luchthavens op het eiland.  De andere is Tenerife Zuid, meer goed bekend als Reina Sofia Airport (IATA-code: TFS) gebouwd in de late jaren 1970. Tenerife Noord is uitgerust met een start-en landingsbaan en terminal en verwerkt zo’n vier miljoen passagiers per jaar. Samen met haar zus naar de luchthaven in het zuiden, de luchthavens leveren diensten aan meer dan 12 miljoen passagiers per jaar. Relatief nieuwe aanbouw op Tenerife Noord heeft een betere toegang tot de passagiers die met zijn nieuwe vier verdiepingen tellende terminal uitgerust met 12 poorten, een parkeerplaats en toegang tot de snelweg opritten. De luchthaven bedient zowel binnenlandse als internationale routes.

Korte Geschiedenis

De luchthaven Tenerife Noord heeft bediend van het veld op Los Rodeos sinds de jaren 1930, toen de luchthaven diende als een belangrijke schakel tussen de eilanden en Spanje. De luchthaven groeide en door de jaren 1960 een aantal nieuwe banen, een passagiersterminal, en hangers was gebouwd.  Vandaag de luchthaven bedient meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen en bijna twee dozijn vliegroutes voornamelijk Spaanse en West-Europese bestemmingen.

Instellingen

Tot de faciliteiten van de luchthaven Tenerife Noord bieden een verscheidenheid aan duty-free en traditionele winkels en tal van cafetaria’s en restaurant opties. Passagiers kunnen genieten van koffie en gebak bij Cafetaria Careca of een verscheidenheid aan hapjes bij Dorado. Verschillende duty-free shops en Relay winkels bieden kranten, tijdschriften, boeken en kleine voorraden. De terminal van de luchthaven biedt ook de Nivaria VIP lounges gelegen in personenauto alleen zones op de vertrektijden mezzanine voor Schengen en niet-Schengen vluchten. Extra passagier op de luchthaven onder meer bank-opties, geldautomaten, toegang tot Wi-Fi diensten en een klein businesscentrum.

Autoverhuur Services

carhireEen auto huren op de luchthaven Tenerife Noord omvat vijf bekende nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen. Autoverhuurbalies bevinden zich op verdieping 0 van de passagiersterminal. Passagiers moeten zich ervan bewust dat de autoverhuurbalies niet 24 uur per etmaal open zijn, en een aantal werken op basis van vluchtschema’s. Aanbieders op de luchthaven zijn onder meer: Easycar.nl/, Autoverhuur24.be – Autoverhuur Spanje, Spanjeautohuur.com, Autoverhuur-luchthaven.nl – Spanje, Goedkoperautoverhuur.nl.

Net buiten de deuren in de buurt van de autoverhuur bureaus is een parkeerplaats, bereikbaar met het lopen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat in de zomermaanden of op het hoogtepunt van de reisperiode dat reizigers boeken auto’s van tevoren om ervoor te zorgen voertuigen zijn beschikbaar indien gewenst.

Voor meer informatie over de luchthaven Tenerife Noord, contact opnemen met hun officiële website op http://airport-tenerife.com/ of bel hun aantal op 902 404 704 of vanuit het buitenland +34 91 321 10 00.De luchthaven is gelegen op 38297 La Laguna, Tenerife.